Pakk Csomagolásdizájn-verseny

2009-ben hirdették meg először a Pakk Csomagolásdizájn-versenyt, mely 12 kategóriában került megrendezésre. Magyarország legszebben kivitelezett csomagolását keresték. 2013-ban immár ötödik alkalommal indították el a versenyt, amikor összesen 14 kategóriában lehetett nevezni. A versenyre pályázhatott bármilyen Magyarországon bejegyzett cég, melynek nevezésre került termékei 2010. január 1. és 2013. június 30. között kereskedelmi forgalomba kerültek, illetve a 2011-ben bevezetett terv/koncepció kategóriában a tervezői tevékenységet folytató magánszemélyek is.

Kiemelkedő figyelmet érdemeltek az elmúlt évek versenyein a Corvus Design Reklámügynökség által készített csomagolások (2009, 2011 - II. helyezés), valamint idén a Brandcontrol Kft. által készítettek is. 2013-ban a Brandcontrol Kft. II. helyezést ért el Élelmiszerek – édességek és tejtermékek kategóriában a Nobilis csomagolással, valamint az Abonett – Extrudált kenyér csomagolással is short listes lett.
 
Köszönjük ügyfeleink megtisztelő bizalmát, hogy elfogadják és alkalmazzák ötleteinket, munkánkat. Tapasztalat szerint a csomagolás-váltás nagy áttöréshez, újrapozicionáláshoz csak kivételes esetben elég. Az összehangolt, jól időzített és színvonalasan megvalósított marketingkommunikáció részeként azonban valóban nagy a csomagolás dizájn szerepe. Ezért is tartjuk fontosnak például a Pakk versenyen való részvételt, és örömtelinek a díjakat.